headers_1080x5006

Oog voor nieuws

Op deze pagina vindt u al het nieuws van Ooglijdersgasthuis. U kunt ook terugbladeren. Het Ooglijdersgasthuis verstuurt ook emailnieuwsbrieven. Via deze link kunt u zich inschrijven!

Nieuwsbrieven

Diepste punt nadert

De parkeergarage is één van de belangrijke aspecten in het woongenot van het Ooglijdersgasthuis. En bij de realisatie van deze tweelaagse parkeerkelder naderen we een belangrijk hoogtepunt: het diepste punt is bijna bereikt. We zullen onze bouwers voorzien van een heerlijk potje kelderbier!

Bijna 1896 monumentale liefhebbers

  • Bijna 1896 monumentale liefhebbers
  • Bijna 1896 monumentale liefhebbers
  • Bijna 1896 monumentale liefhebbers
  • Bijna 1896 monumentale liefhebbers
  • Bijna 1896 monumentale liefhebbers

Tijdens open monumentendag, zaterdag 14 september ontvingen we 1832 bezoekers in het Ooglijdersgasthuis, we hadden natuurlijk gehoopt op net ietsje meer, ons bouwjaar is immers 1896 😊. Maar met 1832 was het al een uiterst succesvolle en gezellige dag. Tijdens deze dag konden ook kopers voor het eerst in het inmiddels veilige, asbestvrije en schone monument ‘hun’ appartement beleven.

Geen onvoorziene PAS-complicaties voorzien

Natuurlijk wordt ook de inmiddels onherroepelijke omgevingsvergunning voor de zekerheid tegen het licht gehouden: zou er eventueel een consequentie kunnen zijn van de recente stikstof-uitspraken? Voor nu is het helder: er is geen reden om aan te nemen dat ‘onze’ vergunning ter discussie zou kunnen staan.

Fase 2 in verkoop: 11 stadswoningen, 6 appartementen

  • Fase 2 in verkoop: 11 stadswoningen, 6 appartementen
  • Fase 2 in verkoop: 11 stadswoningen, 6 appartementen

Op 9 juli is met een bijeenkomst in het Centraal Museum fase 2 in verkoop gegaan. Het betreft hier  11 nieuwbouwwoningen, 5 appartementen en één penthouse. Alle details, prijzen en de inschrijfprocedure zijn bekend gemaakt. We hebben alle algemene informatie op één pagina voor u verzameld. Hier staan ook de Technische Omschrijvingen. We wensen iedereen veel plezier met het uitzoeken van een mooie woonplek. Inschrijven op één van deze woningen kan tot 16 augustus 17.00 uur.

29 maart: alle informatie digitaal beschikbaar

29 maart: alle informatie digitaal beschikbaar

Alle informatie die op 28 maart is getoond in het Spoorwegmuseum is nu ook digitaal beschikbaar via deze site.  Zo vindt u een woningzoeker op de pagina “Appartementen en Woningen“. Hier ziet u een overzicht van alle appartementen en de belangrijkste kenmerken. U kunt niet alleen sorteren, maar ook selecteren. Op de pagina “Verkoop” vindt u alle laatste informatie over de verkoopprocedure en het inschrijfformulier. Tot slot hebben we alle brochures en andere bestanden ook voor u digitaal beschikbaar gemaakt op de pagina “Brochures“.

28 maart: start verkoop in Spoorwegmuseum

28 maart: start verkoop in Spoorwegmuseum

Alle belangstellenden voor het Ooglijdersgasthuis konden zich aanmelden om de start verkoop van het Ooglijdersgasthuis bij te wonen. Het Spoorwegmuseum, een ander prachtig Utrechts monument, is geselecteerd als locatie. Om de bezoeken te verspreiden over de hele dag, was het voor de bezoekers mogelijk een tijd te reserveren voor hun komst. Zo was er voor alle bezoekers letterlijk en figuurlijk ruimte om zich te verdiepen in de 34 unieke appartementen.

De verkoop start binnenkort, we nodigen uit!

De verkoop start binnenkort, we nodigen uit!

Op woensdagavond 13 maart ontvangt elke geïnteresseerde via de emailnieuwsbrief een exclusieve uitnodiging voor de start verkoop. We vragen een toegangsstijd te reserveren, zodat er daadwerkelijk tijd en ruimte is om u te informeren over de plannen, de plattegronden en de prachtige woningen. Heeft u zich nog niet aangemeld? Meldt u alsnog aan voor de emailnieuwsbrief, en wij zorgen dat u ook een uitnodiging ontvangt.

De droom van Donders

De droom van Donders

Goed nieuws: de vergunning is onherroepelijk!

Goed nieuws: de vergunning is onherroepelijk!

Het Ooglijdersgasthuis heeft vandaag goed nieuws gekregen: er is een mooie punt gezet achter de lopende procedures. De omgevingsvergunning is onherroepelijk vastgesteld. De start verkoop van dit bijzondere woonproject in Utrecht Oost zal nu niet lang op zich laten wachten. Hiermee krijgt Utrecht prachtige woonkansen: 15 ruime stadswoningen en 40 appartementen, zowel nieuwbouw als in de klassieke monumentale panden. Van 70 tot 350 m2. En niet onbelangrijk, met voor iedereen een plek in een ruime parkeergarage. De verkoop van de eerste monumentale appartementen en woningen zal snel in 2019 plaat ...[Read More]

Ooglijdersgasthuis: mooi van buiten én binnen

Ooglijdersgasthuis: mooi van buiten én binnen

Wonen in een Rijksmonument is wonen op niveau. In het monumentale Ooglijdersgasthuis ontstaan 34 appartementen en woningen. En dat zijn stuk voor stuk unieke pareltjes. In nauw overleg met commissie voor Welstand en Monumenten zijn op unieke en creatieve wijze appartementen en woningen ingetekend. En we hebben één daarvan maar eens in beeld gebracht. Een prachtige, transparante en unieke woning. We zijn er zelf gewoonweg trots op. Benieuwd wie hier mag gaan wonen!